ابطال قانون خسارت خودروهای نامتعارف
ابطال قانون خسارت خودروی نامتعارف یا غیرمتعارف
شاید شما هم در جریان باشید یا شنیده باشید که خسارت خودروی نامتعارف در تصادفات، کامل پرداخت نمیشود و مالک خودروی غیرمتعارف که زیان دیده هم است باید بخش زیادی از خسارت وارده را از جیب خود پرداخت نماید یا از بیمه بدنه خودروی خود استفاده کند. بله درست شنیدید!! آیا ابطال قانون خسارت خودروی نامتعارف بزودی توسط مجلس تصویب می گردد؟
طبق آخرین اصلاحات «دستورالعمل نحوه محاسبه خسارت موضوع تبصرههای ۳ و ۴ ماده ۸ قانون بیمه اجباری خسارات وارد شده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه» توسط شورای عالی بیمه در جلسه ۱۳ شهریور ماه ۱۳۹۸ و در اجرای ماده ۱۷ قانون تاسیس بیمه مرکزی و بیمهگری ایران ، در صورت تصادف یک خودرو نامتعارف (با قیمت زیاد – در سال ۱۳۹۹ خودروهای با قیمت بیشتر از ۲۲۰ میلیون تومان) شرکتهای بیمه خسارتی در حد یک خودرو متعارف و معمولی را پرداخت مینمایند.
مالک خودرو نامتعارف نیز ناچار است تا هزینه تکمیلی برای تعمیر خودرو خود را از هزینه شخصی پرداخت نماید.
یا به ناچار از طریق بیمه بدنه خودرو خود هزینه های تکمیلی تعمیر را تهیه نماید.
آیا ابطال قانون خسارت خودروی نامتعارف اتفاق می افتد؟
پس از گذشت بیش از ۴ سال از تصویب قانون جدید بیمه شخص ثالث در مرداد ماه سال ۹۹ با تصویب و ارائه لایحه اصلاح ماده ۸ قانون بیمه شخص ثالث توسط دولت به مجلس انتظار میرود یکی از مواد چالش برانگیز قانون بیمه شخص ثالث اصلاح گردد. با تصویب این لایحه در مجلس شورای اسلامی مالکان خودروهای غیرمتعارف میتوانند امیدوار باشند حداقل تا سقف بیمه شخص ثالث مقصر حادثه خسارت وارده به آنها بدون در نظر گرفتن قانون خودروهای غیرمتعارف جبران گردد. در لایحه پیشنهادی دولت آمده است که چنانچه مقصر حادثه دارای بیمه شخص ثالث باشد شرکت بیمه مکلف است تا سقف تعهد مالی مندرج در بیمه نامه خسارت مالی وارده به زیاندیده را بدون در نظر گرفتن قانون خودروی غیرمتعارف پرداخت نماید.
لایحه اصلاح ماده ۸ قانون بیمه شخص ثالث توسط دولت تقدیم مجلس شد.
در سال ۱۳۹۹ خودروهای با قیمت بیش از ۲۲۰ میلیون تومان خودروی نامتعارف هستند.
مبلغ ۲۲۰ میلیون تومان از نصف دیه مرد مسلمان در ماه حرام آمده است.
در سال ۱۳۹۹ دیه مرد مسلمان ذر ماه حرام ۴۴۰ میلیون تعیین شده است.
به طور خلاصه پس از تصویب لایحه دولت در مجلس شرایط به شرح زیر تغییر خواهد کرد:
۱- حداکثر تعهد مقصر حادثه در خسارتهای مالی همچنان نصف دیه ماه حرام خواهد بود.
2- اگر مقصر حادثه بیمه شخص ثالث نداشته باشد همچون گذشته قانون خودروهای غیرمتعارف اجرا خواهد شد.
3- اگر مقصر حادثه بیمه شخص ثالث داشته باشد، شرکت بیمه مکلف است بدون در نظر گرفتن قانون خودروهای نامتعارف حداکثر تا سقف تعهدات مالی مندرج در بیمه نامه، خسارت زیاندیده را جبران کند.
بنابراین نباید انتظار ابطال قانون خسارت خودروی نامتعارف بصورت کامل را داشته باشیم.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.