آغاز ثبت نام طرح ” بیمه اجباری همگانی سلامت “

ثبت نام طرح ” بیمه اجباری همگانی سلامت ” آغاز شد.

مهندس طاهر موهبتی رئیس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان بیمه سلامت آغاز طرح پوشش بیمه اجباری همگانی سلامت را در تاریخ ۱۳ آبان ۱۳۹۸ اعلام کرد و گفت: افرادی که فاقد هر نوع پوشش بیمه درمانی هستند، طی شش ماه آتی تدریجا نسبت به ثبت‌نام در سامانه پوشش اجباری بیمه سلامت همگانی و تقاضای پوشش بیمه‌ای‌ اقدام کنند.

راهنمای ثبت نام در سامانه پوشش اجباری بیمه سلامت همگانی را در این مقاله مطالعه کنید.

بنا به گزارش ایسنا، مهندس طاهر موهبتی در آیین نکوداشت روز ملی بیمه سلامت و آغاز برنامه پوشش اجباری بیمه سلامت که با حضور معاون اول رییس جمهور، وزیر بهداشت، جمعی از نمایندگان مجلس و … برگزار شد، اظهار داشت: هدفمند کردن بیمه رایگان به سمت اقشار و گروه‌های نیازمند در جامعه یکی از مهم‌ترین دستاوردهای سازمان بیمه سلامت است؛ در حالیکه در سال‌های گذشته که بیمه رایگان سلامت ایجاد شده، بسیاری از افرادی که تمکن مالی داشتند از بیمه تامین اجتماعی، صندوق های بیمه سلامت، پزشکان و حتی تجار از این نعمت برخوردار شدند.

اگر تحت پوشش هیچ سازمان و شرکت بیمه ای نیستید برای ثبت‌نام “بیمه اجباری سلامت” اقدام کنید.

موهبتی با اشاره به طرح پوشش اجباری بیمه سلامت همگانی از امروز در کشور، گفت: در زمانی که محدودیت اعتباری و وضعیت اعتباری و اقتصادی مردم با مشکل روبرو می‌شود، توجه به سلامت آنها اجنتاب ناپذیر است؛ چون با اندکی هزینه مردم دچار فقر می‌شوند و این پوشش اجباری پاسخی به این است که مردم را در سختی‌ها صیانت و حفاظت مالی می‌کنیم.

بیمه رایگان به چه افرادی تعلق می‌گیرد؟

بنا بر گفته مدیر عامل سازمان بیمه سلامت، اگر درآمد خانوار ۴۰ درصد حداقل حقوق مصوب شورای عالی کار و دستمزد باشد، ۱۰۰ درصد هزینه حق بیمه این خانوار‌ها را دولت پرداخت می‌کند. همچنین آن دسته از خانوار‌هایی که بین ۴۰ درصد تا حداقل حقوق درآمد دارند، از ۵۰ درصد یارانه دولت برای بیمه سلامت برخوردار می‌شوند. افراد با درآمد بیش از حداقل حقوق، طبق مصوبه شورای عالی کار و دستمزد هم، جزو دهک‌های پنج و بالاتر قرار می‌گیرند که باید سرانه کامل حق بیمه را پرداخت کنند. موهبتی با اشاره به آیین نامه اجرایی بند الف برنامه ششم توسعه کشور، گفت: افراد فاقد پوشش بیمه‌ای برای برخورداری از تسهیلات قسطی شدن حق بیمه پرداختی، باید ظرف مدت شش ماه از شروع آیین نامه اجرایی اقدام کنند.

وی افزود: پرداخت پول برای حق بیمه در دفاتر پیشخوان انجام می‌شود و افرادی که می‌دانند توانایی پرداخت حق بیمه را دارند باید فرم‌های خود اظهاری را پر کنند. متقاضیان باید پس از ورود سامانه پوشش اجباری بیمه سلامت همگانی مراحل نام نویسی را تکمیل کنند.

حق بیمه اجباری سلامت چقدر است؟

طبق آنچه در سایت سازمان بیمه سلامت ایران آمده است، سرانه بیمه ایرانیان (حق بیمه یک ساله) برای هر عضو خانوار پنج میلیون و ۸۰۸ هزار ریال (۵۸۰ هزار و ۸۰۰ تومان) است که خانوار‌هایی که بین ۴۰ درصد تا حداقل حقوق درآمد دارند، از ۵۰ درصد یارانه دولت برای بیمه سلامت برخوردار می‌شوند و بقیه به مبلغ دو میلیون و ۹۰۴ هزار ریال (۲۹۰ هزار و ۴۰۰ تومان) قبل از چاپ دفترچه از بیمه شده دریافت می‌شود.

وی بیان کرد: بر اساس این آیین نامه، تمام افراد بیمه نشده و تمامی روستاییان و عشایر که بیمه ندارند، تحت پوشش بیمه سلامت قرار می‌گیرند.

با توجه به این مصوبه دولت، حق بیمه خانوارهایی که مجموع درآمد و دریافتی آن‌ها بر اساس ارزیابی وسع کمتر از ۴۰ درصد حداقل حقوق و دستمزد مصوب شورای عالی کار است یا بر اساس وضعیت مالی در یکی از دهک‌های درآمدی یک و دو و سه قرار دارند، به صورت کامل توسط دولت پرداخت می‌شود. همچنین ۵۰ درصد حق بیمه خانوارهایی که درآمد آن‌ها بر اساس ارزیابی وسع بین ۴۰ تا ۱۰۰ درصد حداقل حقوق مصوب است یا بر اساس وضعیت مالی در دهک درآمدی ۴ قرار دارند نیز توسط دولت پرداخت می‌شود.

خانوارهای با درآمد بیش از حداقل حقوق طبق مصوبه شورای عالی کار و دستمزد هم، جزو دهک‌های پنج و بالاتر قرار می‌گیرند که باید سرانه کامل حق بیمه را پرداخت کنند.

همچنین بیماران خاص با ارائه مدارک و مستندات بیماری خاص خود (دیالیز، پیوندکلیه، هموفیلی، تالاسمی، MS) به ادارات بیمه سلامت می‌توانند از مزایای مربوط (دریافت دفترچه رایگان) برخوردار شوند.

علاوه بر هزینه حق بیمه سرانه، مبلغ ۱۰ هزار ریال بابت هزینه برگه‌های دفترچه از هر بیمه شده دریافت می‌شود.

راهنمای ثبت نام پوشش اجباری بیمه سلامت همگانی

۱- با مراجعه به آدرس https://hir.ihio.gov.ir به صفحه زیر منتقل می شوید: 

۲- چنانچه فاقد هرگونه پوشش بیمه ای می باشید روی دکمه ” ثبت نام” کلیک نمایید.

با کلیک دکمه ” ثبت نام” به فرم زیر نمایش داده خواهد شد:

۳- پس از وارد کردن شماره‌ملی و مقدار تصویر امنیتی جهت ثبت‌مشخصات فردی به فرم زیر منتقل می‌شوید.

توضیح: در این فرم و کلیه فرمهای‌دریافت اطلاعات، تکمیل مورادی که با رنگ قرمز نشان داده شده است الزامی می‌باشد.

۴- پس از تکمیل اطلاعات و کلیک مرحله بعدی به فرم زیر وارد شده، می‌بایست محل دریافت‌دفترچه خود را مشخص‌نمائید:

۵- در ادامه از شما درخواست می شود تمامی اعضای خانوار خود را ثبت نمائید.

۶- برای هر عضو‌خانوار یکبار دکمه “عضو دیگری‌ثبت می‌نمایم” را کلیک و اطلاعات خواسته شده را تکمیل کنید.

پس از اضافه کردن آخرین نفر بر روی دکمه “تمام اعضای خانوار را ثبت نموده‌ام” کلیک کنید.

در صورت ثبت تمامی اعضای خانواده به فرم زیر منتقل می شوید:

۷- در این مرحله با کلیک دکمه “درخواست پوشش بیمه‌ای” به فرم زیر منتقل می‌شوید:

اگر طبق مطالب بالا مشمول پرداخت بخشی از حق بیمه یا کل آن هستید مراحل زیر را انجام دهید.

۸-۱-در صورتیکه مراتب مورد تائید بوده و متقاضی پرداخت الکترونیکی می باشید، دکمه “پرداخت الکترونیکی” را کلیک کنید.

۸-۲-به صفحه بانک متصل شده و می توانید عملیات پرداخت را انجام دهید.

8-۳-پس از اتمام عملیات، پیامکی مبنی بر انجام موفق امور برای شما ارسال می شود.

۸-۴-در این مرحله می‌بایست در بازه زمانی اعلام شده به دفتر پیشخوان منتخب خود مراجعه کنید.

۸-۵-سپس با ارائه مدارک هویتی نسبت به تحویل دفترچه بیمه خود اقدام فرمائید.

در صورتیکه توان پرداخت حق بیمه خود را نداشته و تقاضای بهره­‌مندی از یارانه حمایتی دولت را دارید:

۹-۱-می توانید با کلیک دکمه مربوطه درخواست خود را تثبت نمائید.

۹-۲-در این هنگام پیامکی با مضمون ” اطلاعات شما به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی جهت ارزیابی وسع ارسال شده است و پس از یک ماه نتیجه به شما اطلاع رسانی خواهد شد “، برای شما ارسال می شود.

۹-۳-پس از گذشت مدت زمان اعلام شده، پیامکی مبنی بر نتیجه ارزیابی وسع از طرف وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای شما ارسال شده و می توانید به سامانه مراجعه و بر اساس نتیجه ارزیابی اقدام به برقراری پوشش بیمه ای خود نمائید.

خبر آغاز ثبت نام طرح ” بیمه اجباری همگانی سلامت ” و راهنمای ثبت نام در سامانه بیمه سلامت.

دنیا دنیا آرامش، بیمه پارسیان

1 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *